Momenteel erkend als een ander orgaan van het lichaam, met zijn receptoren en reflexcommunicatie met de inwendige organen (eeuwenlang aangetoond in de Chinese geneeskunde onder de naam Couli Subcutaan), die Wei Chi-energie ontvangt om het immuunsysteem, het Huid heeft verschillende functies:

Bescherm en verdedig het interne systeem van het lichaam tegen externe agenten.

Intercommunicatie en interne / externe interrelatie.

Uitdrukking van interne toestanden, zowel fysiek als emotioneel.

Tips om de huid te verzorgen

De huid heeft net als de rest van het lichaam voeding en aandacht nodig. Huidaandoeningen weerspiegelen de toestand van het lichaam op fysiek, chemisch en emotioneel niveau. Enkele voorbeelden zijn:

Acne

Acne wordt veroorzaakt door de ophoping van vet onder de opperhuid. In de dermis zijn er een reeks klieren, waaronder zweet en talgklieren, die een mengsel genereren dat de epicutane mantel wordt genoemd en dat door de poriën naar buiten komt om te beschermen tegen externe pathogenen met een zuurgraad van PH 5.5. Als de emulsie niet de juiste verhouding water / vet heeft en er is een teveel aan vet of watertekort, is de emulsie zeer dicht en laten de poriën van de opperhuid niet naar buiten toe; Dit veroorzaakt een ophoping van vet onder de opperhuid, waardoor de ademhaling van de huid wordt voorkomen, het vet wordt geoxideerd en de huid wordt geïnfecteerd.

Om acne te voorkomen:

Om de huid weer natuurlijk te laten werken, moet het buitenoppervlak eerst worden gereinigd, vervolgens de PH van de huid reguleren en vervolgens de opperhuid doorboren door een dermarol te passeren om de penetratie te vergemakkelijken van stoffen die dat cystische vet verdunnen en de buiten. De huid is meestal verhoornd, waardoor hydratatie wordt voorkomen; het wordt aanbevolen om een ​​peeling aan te brengen om de dikte van de opgehoopte dode cellen te verwijderen. Regel vervolgens de PH opnieuw en activeer de dermis (de klieren) en de opperhuid met natuurlijke producten, en voeg zonbescherming toe als het beschadigd is.

Rimpels

Rimpels weerspiegelen een gebrek aan elasticiteit van de huid, in veel gevallen door een gebrek aan hydratatie van de huid. Hiervoor moeten de zweetklieren worden geactiveerd.

Om rimpels te voorkomen:

Het proces lijkt erg op elkaar; huidreiniging, PH-regulering, aanbrengen van vloeibare stoffen (serum of ampullen) om de penetratie van crèmes die de dermisklieren activeren te vergemakkelijken, geholpen door een massage om de extensie / retractie van de huidspieren te stimuleren.

Striae

Ze breken de spiervezels van de huid door een gebrek aan elasticiteit erin.

Om striae te voorkomen:

De vezels moeten worden geregenereerd door de dermisklieren te activeren en de epidermis te regenereren.

Eschar

De eschar zijn erosies van de huid, die het gebied rauw kunnen verlaten; normaal gesproken in bilspieren als gevolg van inactiviteit van de spieren en continue druk voor de persoon om continu te zitten of bedlegerig te zijn.

Om doorligwonden te voorkomen:

Een gaas gedrenkt in PH-regelaar moet worden aangebracht om infectie te voorkomen en regeneratie van de huid te bevorderen; het elke 8 uur aanbrengen.

Psoriasis

Het is vaak een uiting van emotioneel trauma. Afgezien van het omgaan met het emotionele probleem, moet het geïrriteerde gebied worden behandeld om de toestand te verbeteren.

Om psoriasis te voorkomen:

Praktisch gezien zouden de stappen vergelijkbaar zijn: reiniging, Ph, serum, crème voor de dermis en crème om de opperhuid te beschermen.

Jeuk, irritatie en eczeem

Het zijn aanpassingen voor zeer uiteenlopende oorzaken.

Om jeuk, irritatie en eczeem te voorkomen:

Het zou hetzelfde worden behandeld als bij psoriasis.

Milliums

Milliums zijn kleine vetcysten die door verschillende oorzaken worden gevormd.

Om milliums te voorkomen:

Het moet werken zoals bij acne (hierboven aangegeven).

Cellulitis

Cellulitis is een acute ontsteking van de zachte weefsels van de huid, diffuus, pijnlijk en etterend; het tast de dermis en het onderhuidse celweefsel aan. Het komt meestal voor op de dijen en billen.

Om cellulitis te voorkomen:

Het proces zou erg op elkaar lijken: schoonmaken, gewone Ph, dermarol, aanbrengen van serum en een anti-cellulitis crème; U moet onmiddellijk oefenen of een ver-infrarood pressotherapie-sessie krijgen. Het bevordert de vloeibaarheid van vetten om ze te kunnen verwijderen of verminderen.

Ik wil dat deze tips degenen dienen die eraan lijden.

Door: Juan Carlos Casado

https://www.saludterapia.com/articulos/a/3072-piel,-c%C3%B3mo-mantenerla-y-rejuvenecerla.html