Definitive Waxing is de redding van lichaamsesthetiek voor veel mensen die vechten tegen ongewenst haar. Het biedt de mogelijkheid om grote hoeveelheden haar uit verschillende delen van het lichaam en het gezicht te verwijderen, waardoor het niet teruggroeit.

De verschillende permanente ontharingssystemen verwijderen het haar geleidelijk tot het bijna verdwijnt. Hun effectiviteit varieert van 80 tot 95% en dit resultaat fluctueert afhankelijk van het haartype, persoonlijke kenmerken, hormonale factoren, geslacht, enz.

Op dit punt moet een voorbehoud worden gemaakt. Haargroei is gekoppeld aan hormonale veranderingen en persoonlijke kenmerken, dus het kan voorkomen dat na bijvoorbeeld een zwangerschap geschoren haar weer terugkomt maar het zal altijd veel dunner en zwakker zijn dan voorheen.

Daarom zijn van tijd tot tijd onderhoudssessies nodig om de ontharing in optimale omstandigheden te houden.

Er zijn veel alternatieven voor permanente ontharing, elk van de huidige systemen is effectief, maar niet voor iedereen. Dit betekent dat de effectiviteit van de ene of de andere methode afhangt van de toepassing op de juiste persoon.

Soorten permanente ontharing

Pulserend IPL-licht

De IPL maakt gebruik van een polychromatische lichtstraal die in verschillende richtingen kan bewegen, zodat hij grote delen van de huid kan bedekken.

Vanwege zijn eigenschappen is het ideaal voor het uitroeien van mannenhaar en haren van verschillende kaliber. Het kan medium tot donker gekleurd haar verwijderen, maar het kan niet worden gebruikt in het geval van zeer lichtblond, wit of rood haar.

Het kan veilig worden gebruikt op een lichte, nooit gebruinde of donkere huid. IPL moet in de winter worden aangebracht omdat het de huid lichtgevoelig kan maken, het duurt 3 tot 4 sessies om 80% van het haar te verwijderen.

Lasers

Ontharing met een lasersysteem is gebaseerd op het verwijderen van haar door selectieve thermolyse die alleen wordt uitgevoerd op de haarzakjes. Het uitgestraalde licht is een enkele kleur, waarin de fotonen met dezelfde golflengte reizen en in een rechte lijn bewegen.

Sopraan laser

Het is momenteel een van de meest gebruikte ontharingssystemen vanwege de grote effectiviteit, veiligheid en het feit dat het zeer weinig ongemak veroorzaakt. Elimineert ongewenst haar met hoge repetitieve energiepulsen, de kop van het apparaat kan meerdere keren door hetzelfde gebied worden geleid, waardoor het ontharingsproces wordt versneld. Het is het meest geschikte ontharingssysteem voor ontharing op een gebruinde of gebruinde huid, en werkt niet zo effectief op een zeer witte huid. Het is altijd nodig om het haar de avond voor de sessie te scheren en het haar valt na 10 dagen aanbrengen.

Alexandrite laser

Het is een ontharingssysteem voor huiden variërend van fototype I tot IV, met dik, donker, ondiep en zelfs resterend haar. Het voordeel van dit systeem is dat het kan worden aangepast aan de omstandigheden van de zaak, de korte puls wordt bijvoorbeeld gebruikt voor ondiepe haren en gevoelige huiden van fototype I tot II, evenals sluiers van fototype III tot IV. Daarentegen is de Alexandrite laser met lange puls meer geschikt voor het ontharen van gevoelige en onregelmatige gebieden zoals vingers, tenen, bovenlip, benen, lies en oksels.

Diode Laser

Het is een ontharingssysteem dat weinig wordt gebruikt omdat het behoorlijk pijnlijk is. Zeer effectief op mannelijk haar en bruine huid tot fototype VI, niet aanbevolen voor lichte huid en haar. Super Long Pulse Diode – Aanbevolen voor een gebruinde en gebruinde huid met dik, diep haar. Super Hair Removal mode diode: gebruikt voor het verwijderen van een zeer donkere huid met dik zwart haar.

De keuze voor het ene ontharingssysteem of het andere hangt af van elk individu, en in de meeste gevallen wordt meer dan één techniek gebruikt omdat lichaamshaar niet in elke sector hetzelfde is.

 Door: Daniela Montecchiarini

http://www.planetlook.com/es/estetica/articulos/dile-adios-vello-depilacion-definitiva/245/