In plaats van je te concentreren op de (zeer lange) lijst van wat je niet kunt doen, zijn hier enkele dingen die je graag doet.

Onverwachte uitvaltijd

Je hoort het woord ‘quarantaine’ en hoort automatisch de lange lijst met dingen die we tegenwoordig niet mogen doen. Maar misschien moet u denken aan alle mogelijkheden die deze langzamere levensstijl biedt. In plaats van je zorgen te maken over het coronavirus of je eenzaam te voelen, gebruik je je downtime om nieuwe vaardigheden te leren, jezelf te verwennen en opnieuw contact te maken met wat je gelukkig maakt. Onthoud gewoon: het wordt om een ​​reden downtime genoemd. Zie deze lijst dus niet als druk of schuldgevoel om elk moment productief te zijn, maar gewoon enkele ideeën over dingen die u moet doen om u door deze moeilijke tijd heen te helpen terwijl uw geestelijke gezondheid intact is.

Maak contact met uw in quarantaine geplaatste voorouders

Dit is zeker niet de eerste pandemie waar de wereld mee te maken heeft gehad en de kans is groot dat je een betovergrootouder hebt die de grieppandemie van 1918 heeft meegemaakt. Lees meer over hun verhaal en hoe ze het hebben overleefd via foto’s, journaalposten en historische gegevens. Je kunt ook meer te weten komen over je persoonlijke afkomst, aan welke dode beroemdheden je verwant bent, aan welk familielid je het meest lijkt, hoe nauw je verwant bent met je partner of vriend, en nog veel meer.

Mediteer eigenlijk

Meditatie is een van de beste dingen die je nu kunt doen om stress te verlichten en je welzijn te verbeteren. Als je net als de rest van ons bent, ga dan zitten, probeer je geest te ‘kalmeren’ en zeg dan ‘Nou, wat nu?’ Download Aura, een app die je door meditatie en mindfulness leidt. Het biedt een gratis abonnement van drie maanden, inclusief onbeperkte toegang tot hun door experts gemaakte mindfulness-meditaties, levenscoaching, inspirerende verhalen en muziek.

Zet een thuisbioscoop op

Bioscopen in het hele land zijn gesloten, maar dat betekent niet dat u uw filmische fix nog steeds niet kunt krijgen. Filmprojectoren voor thuisgebruik zijn de afgelopen jaren een stuk kleiner en goedkoper geworden, zodat u een nieuwe release of gezinsvriendelijke klassieker op elke blinde muur kunt projecteren. Haal wat popcorn tevoorschijn, leg de kussens neer en geniet van de show!

Schrijf in een dagboek

Thuis zitten binge kijken naar Tiger King op Netflix heeft misschien niet het gevoel dat je veel doet, maar je beleeft een grote historische gebeurtenis waar mensen generaties lang over zullen leren en praten. Het schrijven van een dagboek helpt je niet alleen om je herinneringen te bewaren, maar ook om je gevoelens over deze tijd, die tegelijkertijd angstaanjagend en enorm saai aanvoelt, te verwerken. Je kunt ook overwegen om er een dankbaarheidsdagboek van te maken.

Brei een beanie voor slecht haar

Naaldkunsten waren vroeger een nietje om de tijd door te brengen terwijl ze iets nuttigs en moois maakten. U kunt leren breien, kruissteek, borduren, haken of tatoeëren met een beginnerspakket!

Plant een containertuin

Alleen omdat je binnen moet blijven, wil nog niet zeggen dat je niet aan de slag kunt met je lentetuinieren. Haal het buitenleven binnen door zaden te ontkiemen of een containertuin te planten. Bonus: je kunt je verse kruiden gebruiken in je geweldige gezonde gerechten die je leert koken.