De nieren zijn kleine organen die een cruciale rol spelen bij het gezond blijven. Ze maken deel uit van uw urinewegen en werken om uw bloed te filteren. Wat ze filteren, wordt doorgegeven als urine. Als u ooit een niersteen heeft gehad, let dan op uw nieren. Het passeren van een steen wordt vergeleken met bevallen. Dat is niet leuk!

Nierinfecties zijn erg gevaarlijk. Nier- (nier) kanker veroorzaakt jaarlijks ongeveer 14.000 sterfgevallen, waarbij jaarlijks 63.990 nieuwe gevallen worden vastgesteld.

Help de nieren gelukkig en gezond te werken door van deze drankjes te genieten. In feite zou je nu in je tuin kunnen groeien.

Nummer 5 wordt gebruikt voor veel schoonmaakbeurten en nummer 3 smaakt naar Kerstmis!

Paardebloem thee

Iedereen kent de vervelende paardenbloem, maar wist je dat het een gezonde voedselbron is? Alle paardenbloem is eetbaar en is bijzonder goed voor de nieren. Paardebloemthee is een goede bron van vitamine A-, B-, C- en D-complex, ijzer, kalium en zink. Het is een diureticum (laat je meer plassen) en vervangt het kalium dat in de urine verloren gaat.

Paardebloemen worden gebruikt in Indiaanse medicijnen om nieraandoeningen te behandelen. Het is ontstekingsremmend en lost nierstenen op. Ga eerst naar een arts en gebruik het maar een maand lang de tijd.

Bietensap

Bietensap is een uitstekende reiniger voor de nieren en zal ook de gezondheid van je lever verbeteren. Bietensap zit boordevol antioxidanten die vrije radicalen wegvangen en bieten verhogen de zuurgraad van de urine.

Dit helpt calcium te verwijderen, waardoor de kans op het ontwikkelen van nierstenen wordt verkleind. Bieten helpen je bloed te reinigen en ondersteunen dat deel van de nieren.

Gemberthee

Gember is een specerij met veel gezondheidsvoordelen. Onderzoek ondersteunt de voordelen van gember. Elimineer vrije radicalen en verminder ontstekingen geassocieerd met nierziekte.

Rasp de ongepelde gewassen gember in heet water, dek af en laat 5 minuten of langer lopen. Als je een zoetstof nodig hebt, voeg dan een vleugje honing toe en geniet ervan. Deze thee helpt hoesten en verlicht maagklachten, inclusief ochtendmisselijkheid. Het kan ook het cholesterolgehalte verlagen en infecties bestrijden.

Brandnetel

Brandnetel is een plant met een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele kruidengeneeskunde. Het is bekend om ontstekingen te verminderen en bevat veel antioxidanten. Nettle is goedgekeurd voor gebruik in verschillende Europese landen voor de behandeling van nieraandoeningen.

Omdat het een diureticum is, helpt brandnetel bacteriën uit de urinewegen te doden. Drink bij elk kopje thee een extra glas water om de nieren te laten spoelen.

Citroensap

De meeste mensen hebben gehoord van citroensap voor het reinigen van vet en lever. Citroen- en sinaasappelsap bevatten citraat dat helpt calcium uit de nieren te verwijderen, waardoor de groei van nierstenen wordt voorkomen. Pers vier of vijf citroenen uit in een liter koud water en drink het op.

Pers de sappen direct uit het fruit omdat de winkelvariëteiten veel toegevoegde suiker bevatten en het pasteurisatieproces de voedingsstoffen afbreekt.

Cranberrysap

Cranberrysap is een populaire en over het algemeen effectieve behandeling van blaasontstekingen. Omdat cranberrysap voor het eerst door de nieren wordt gefilterd, kan het helpen de nieren gezond te houden.

Blaas- en urineweginfecties zijn onaangenaam. Nierinfecties die het gevolg zijn van bacteriën die vanuit de urinewegen naar de nieren reizen, kunnen dodelijk zijn. Cranberrysap kan ook nierstenen voorkomen.

Kurkuma thee

Kurkuma is een ander kruid met ongelooflijke gezondheidseigenschappen. Het is een krachtige ontstekingsremmer en het is bekend dat het de ontsteking stopt die gepaard gaat met chronische nierziekte. Kurkuma lijkt de lekkende darm te stoppen, ook geassocieerd met chronische ontstekingen.

Kurkuma verlaagt de bloeddruk, de op één na belangrijkste oorzaak van nieraandoeningen. Omdat het ook de leverfunctie verbetert, is het drinken van kurkumathee een uitstekende reiniger voor de nieren.