Hij ontdekt wat er gebeurt met het meisje dat veel bananen eet … het lijkt een advertentie voor een slechte film. Met de ongelooflijke populariteit van bananen wereldwijd – ze worden geoogst in 107 landen en vertegenwoordigen het op drie na meest waardevolle gewas ter wereld – nu je weet dat het een goed idee is om je te verdiepen in hun voedingswaarde.

Bananen zijn een grote industrie, maar zullen ze ook een goede zaak zijn?

Hoewel bananen zijn verrijkt met kalium, vezels, vitamine C en B6, worden ze niet voor iedereen aanbevolen. Van weinig goeds, maar om precies te weten hoeveel bananen veel bananen zijn, lees verder.

Banaan # 1 voordeel: helpt u een gezonde bloeddruk te hebben

Banaanvoordeel # 2: Je krijgt kalium in een zeer smakelijke verpakking

Banaanvoordeel # 3: Laag risico op kanker

Banaanvoordeel # 4: Verbetert de gezondheid van het hart.

Banaanvoordeel # 5: kalmeert maagproblemen

Wie mag niet dagelijks bananen eten?

Mensen die bètablokkers gebruiken voor hartaandoeningen, moeten met mate bananen eten omdat bètablokkers ervoor zorgen dat het kaliumgehalte stijgt. Te veel kalium is gevaarlijk voor mensen van wie de nieren niet goed werken.

Van bananen wordt ook gedacht dat ze migraine veroorzaken bij mensen die vatbaar zijn voor migraine, dus eet alleen een halve banaan per dag als dit het geval is voor jou.

Ten slotte zijn sommige mensen allergisch voor bananen, dus vermijd ze volledig als u merkt dat ze symptomen veroorzaken zoals jeuk, zwelling, netelroos of piepende ademhaling.

Overdosis bananen

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen moet u 7 tot 8 bananen per dag eten om de dagelijkse dosis kalium in te nemen, alleen van bananen.

Hoewel te veel kalium een ​​rampzalig effect op je hart kan hebben, zou een gezond persoon 400 bananen per dag moeten consumeren om de gevarenzone te bereiken.

Kalium is een essentieel onderdeel van een gezond voedingspatroon en bananen zijn een goede bron van kalium. Studies tonen aan dat het consumeren van een grote hoeveelheid kalium het risico op overlijden door welke oorzaak dan ook met 20% helpt verminderen.

Als u uw dagelijkse dosis overweegt, bedenk dan dat veel andere voedingsmiddelen meer kalium bevatten dan bananen, waaronder zoete aardappelen en aardappelen, tomaat, watermeloen, spinazie, bieten, zwarte bonen, bonen, zalm, soja, pompoen, snijbiet en yoghurt.

Als u gezond bent en een uitgebalanceerd dieet volgt, is er geen reden waarom u niet elke dag van 10 bananen kunt genieten.