Het is beter om een oud en ruim appartement te verbouwen dan om een nieuw en klein appartement te kopen

10 verrassende manieren tuinieren is een van de gezondste dingen die je kunt doen
April 8, 2020
Donker decor met verleidelijke verlichting
April 8, 2020

Het is beter om een oud en ruim appartement te verbouwen dan om een nieuw en klein appartement te kopen

“Het volledig egoïstische ontwerp van het appartement is voor een vrijgezel”, zegt de eigenaar, die na een tijdje in het buitenland te hebben gewoond, terugkeerde naar Colombia en op deze plek de ruimte vond die hij wilde bewonen. Gelegen in een centraal gebied van Bogotá en omgeven door grote ramen die u een bevoorrecht uitzicht bieden over de stad en de omringende vegetatie, erkende het in zijn structuur het potentieel om een ​​uitgebreide hervorming uit te voeren

De oorspronkelijke ruimte had vier kamers, die werden teruggebracht tot slechts twee, zeer royaal. Een daarvan is nu de logeerkamer, terwijl de andere, de belangrijkste, een grote ruimte heeft met ruimte voor een woonkamer en een bijzettafel. Even ruim is de grote badkamer. De sociale ruimte, met onder meer een hal, de woonkamer, de eetkamer, de keuken en een kamer voor televisie, is opgevat als een open en onderling verbonden omgeving, die lucht en vloeiendheid aan het huis geeft en er het beste van maakt van de beelden.

“De grootste luxe van vandaag is het hebben van ruimte”, vertelde de architect uit Bogotá, Guillermo Arias, aan de eigenaar, die hem adviseerde bij het ontwerpen en ontwikkelen van de kamers. Om deze reden, toen hij op zoek was naar een plek om zich te vestigen bij zijn terugkeer naar het land, koos hij ervoor om een ​​oud, ruim en genereus appartement te verbouwen, in plaats van iets nieuws en zeker kleiner of duurder te kopen.

Het budget voor de verbouwing was enigszins beperkt, dus koos hij bij de ingreep voor een strak, stil en duurzaam palet van basismaterialen. De vloeren zijn verhoogd in microcement, wat een eenvoudig karakter geeft en makkelijk te onderhouden is. Deze toestand bleek ideaal om de Golden Retrievers te huisvesten die in de ruimte kwamen wonen. De muren, wit geverfd, reflecteren het licht en vullen de hele kamer met helderheid. En hout, gebruikt in meubels, deuren en decoratieve objecten, geeft warmte aan elke hoek van het huis, terwijl het herinneringen oproept aan de tijd die in het westen van de Verenigde Staten werd beleefd.

Dit is hoe de schuur eruit ziet, een stuk gemaakt in het begin van de twintigste eeuw, afkomstig van een boerderij in het Amerikaanse middenwesten, en meerdere voorwerpen gevonden in antiekhandelaren in Indiana en Montana, gemaakt van hout, met eenvoudige ontwerpen, die het Scandinavische erfgoed laten zien / utilitarist van Scandinavische immigranten die naar dit deel van het noordelijke land kwamen. De poefs en banken – ook van hout – in de woonkamer, zoals het bed in de woonkamer, zijn van de Amerikaanse kunstenaar Alma Allen, wiens werk in organische vormen een affiniteit suggereert met het landschap van de Amerikaanse woestijn.

Van zijn kant werd de eetkamertafel, van Aziatische oorsprong, gevonden in een winkel in Los Angeles, terwijl de salontafel in de woonkamer, ooit voor massages, werd aangepast door de benen af ​​te snijden om zijn nieuwe functie te vervullen. De ondersteuningstafel waarop een Boeddha zitstokken werd verworven voor een commercieel project door de paisa-architect Pablo Uribe. Toen hij echter deze ruimte bereikte, vond hij zijn plaats en verliet deze nooit meer.

Met een schone en eenvoudige architectuur als achtergrond en meubels vol geschiedenis en betekenis, is het appartement gevuld met herinneringen en krijgt het een eigen identiteit. De kunstwerken in elk van de ruimtes versterken het karakter en de persoonlijkheid van het huis. In de hal verschijnt de David trots, door de Bogotakunstenaar Miguel Ángel Rojas, die de sporen van de oorlog krachtig vertoont. De kracht van het werk en de intieme verbinding die het met de eigenaar heeft gegenereerd, zorgen ervoor dat zijn aanwezigheid zich herhaalt in de grote zaal, gebaseerd op een herinterpretatie van deze foto door de kunstenaar Esteban Peña.

De ruimte van dit huis – een oud en ongebruikt appartement – wordt getransformeerd in een huis vol leven, geschiedenis en karakter, dat profiteert van de voordelen en vrijgevigheid van het gebied, gecombineerd met sobere en eenvoudige architectuur, warme meubels en vol identiteit , en een diverse en krachtige kunstcollectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *