In onze dagelijkse routine is het meer dan het presenteren van ons persoonlijk imago en zijn zorg, op verschillende manieren en door verschillende stijlen, dat we kiezen om een goed sociaal imago te verkrijgen.
In feite is ons beeld een brug tussen onze zelfperceptie en wat anderen over ons denken.
Het beeld legt een diepe link tussen onze persoon en onze interpersoonlijke relaties: zonder te spreken geeft het beeld veel informatie over wie we zijn en wat we willen zijn. Omdat ik me hiervan bewust ben, heb ik verschillende vragen die verder gaan dan het zichtbare: helpen de beeldstijlen die we dagelijks kiezen echt om de authenticiteit van onze persoonlijkheid uit te drukken?
Verhoogt het beeld dat we projecteren ons emotionele welzijn of beperkt het?
Voelen we ons echt tevreden met onszelf, voor die spiegel met de stijlen die we kiezen of met die voorgesteld door onze vertrouwde professionals?
In de afgelopen jaren heb ik, als een coach voor het versterken van emotionele beelden en het observeren van professionals en leerlingen die zijn opgeleid in persoonlijk beeld, het enorme fenomeen van creatief “kopiëren en plakken” opgemerkt dat deze sector binnendringt: Professionals zijn vaak ‘onbewuste slachtoffers’ van een globalisering van trends, die uiteindelijk stereotypering en standaardisering van de creativiteit van de stylist tot gevolg heeft.
Deze “creatieve massificatie” van persoonlijk beeld leidt tot twee kritische scenario’s, die de moeite waard zijn om zorgvuldig te analyseren: de eerste is dat de professional in volledige artistieke ontwikkeling onbewust gewend raakt aan het beperken van zichzelf bij het creëren van zijn eigen stijlen, het bereiken van mentaal afhankelijk zijn van de voorstellen van enkele marktleiders.
Ondanks het feit dat de meeste professionals blijven leren en zich laten inspireren door de beste iconen van succes in de beeldmarkt, geloof ik dat ze zich nog niet bewust zijn van de superkracht ervan: het vinden en verhogen van de professionele essentie van elk en het in dienst stellen van de klant, deze aan te passen en te integreren in hun behoeften en smaken.
Het tweede scenario waarmee rekening moet worden gehouden, dat deze creatieve overbevolking van het beeld ons oplevert, is dat trendconsumerende klanten zich ook indoctrineren: op een onbewuste manier gaat de klant geloven dat wat “modieus” is, alleen is wat Het wordt erkend als een succesmodel om te volgen op catwalks, tijdschriften, wedstrijden, gala’s, beurzen, enz.
In deze visie dreigt mode, begrepen als een van de grootste bronnen van creativiteit en kunst in persoonlijk beeld, een realiteit te worden die de auteur van elke stijl en elk artistiek werk depersonaliseert. Wat elke stylist andere creaties van de grootste referenties in de branche had moeten ondertekenen, onthouden of volledig kopiëren.
Ik ben er vast van overtuigd dat de beeldprofessional opnieuw moet worden ingelijst, ongeacht het veld waarin hij werkt (kappers, esthetiek, beeldadvies, modefotografie, enz.), Om hem te helpen zich meer bewust te worden van de emotionele impact en van de identiteit scheppende kracht die het beeld biedt.
Alles wat we zijn en voelen van binnen, we weerspiegelen het van buiten en ons imago manifesteert vrijwillig en onvrijwillig onze persoonlijke essentie, onze emoties en onze meest authentieke stijlen.
Nu stel ik een uitdaging voor: ga voor de spiegel staan en vraag jezelf af: welke stijl ben ik?
Related posts
Meest recente berichten
- PVC Jaloezieën voor in de badkamer een goed idee?
- Ontwerptips om de kleuren van de regenboog binnenshuis te gebruiken
- Ikea lanceert collectie met duurzaam ontwerp gemaakt met kunststoffen verzameld uit de zee
- 10 ontwerptips om kleine ruimtes te maximaliseren
- Architectuur: 7 voordelen van houtgebaseerde ontwerpen