Terwijl de extra tijd creativiteit en experimenten inspireert voor de Alison Romeinse discipelen onder ons, is er ook een onmiskenbaar verlangen naar comfort en vertrouwdheid. Dat is waar ontbijttoost, een van de eenvoudigste genoegens van het leven, in het spel komt. Het is moeilijk om ruzie te maken met een sneetje knapperig brood met boter of jam – en als je de smaak en voedzaamheid wilt verbeteren, zijn er tal van manieren om dit te doen met gelijke delen smakelijke en energieboostende toppings. Van een verhoogde kijk op avocado tot een met zelfgemaakte supercharged jam, voedings- en wellness-experts bieden hun eenvoudig te bereiden ontbijt-toastrecepten.

Caramelized Banana Toast

“Het lijkt mooi, maar het is schokkend eenvoudig”, zegt Lily Kunin, mede-oprichter van Clean Market, over haar favoriete zoutzoete toastrecept, dat is gekleed in knapperige amandelboter en perfect gekarameliseerde banaan. “Het is een van mijn favoriete gezonde, hartige ontbijten met proteïne van de amandelboter, wat zoetheid van de bananen en immuunkrachtverhogende kracht van de kurkuma-honing”, voegt ze eraan toe.

Ingrediënten: je favoriete boterham (Kunin suggereert glutenvrij fruit- en notenbrood, zuurdesem of een dik gesneden kaneelrozijn), 2 eetlepels knapperige amandelkokosboter, 1 rijpe banaan in munten gesneden, 1 theelepel kokosolie, ⅓ kopje honing, 1 eetlepel gemalen kurkuma en bijenpollen als topping

Tahini Veggie Toast

“Verplaats avocado’s, want er is een nieuwe toasttopper in de stad”, zegt Nealy Fischer, oprichter van The Flexible Chef en auteur van het boek Food You Want For The Life You Crave, die op zoek is naar tahini – gemaakt van gemalen sesamzaad gemengd met citroensap, knoflook, zout en peper – als een stevige en romige spread. ‘Het zit boordevol goede vetten en weinig koolhydraten in de buik,’ legt ze uit. Om het af te maken? Een laag komkommers voor “extra crunch”, evenals een berg alfalfaspruiten en een paar geroosterde sesamzaadjes.

Ingrediënten: een lepel (of twee) zelfgemaakte tahinipasta, glutenvrij brood, dun gesneden komkommer, alfalfaspruiten, zwarte sesamzaadjes; Voor de tahin: 1 kopje rauwe tahin, ⅓ kopje water (naar wens aan te passen), ¼ kopje vers citroensap, 3-4 kleine teentjes knoflook, 1 theelepel zout en versgemalen zwarte peper.

Berry Chia Seed Jam Toast

“Ik ben dol op deze jam omdat hij gemakkelijk te maken en ongelooflijk bevredigend is”, zegt Jessica Jones, MS, RD, en mede-oprichter van Food Heaven Made Easy, over haar zoete, vezelrijke, rijke spread. Om er de hele week van te genieten, stelt Jones voor om een ​​grotere batch te maken, niet alleen voor ontbijttoosts, maar ook voor pindakaas en jelly sandwiches tijdens de lunch. ‘Het levert ongeveer een portie fruit en een gezonde dosis omega-3 op’, zegt ze.

Ingrediënten: naar keuze brood, 1 kopje bosbessen, 5 zoete aardbeien, 1 eetlepel chiazaden en indien gewenst een plantaardige zoetstof zoals stevia

Toast met avocado en biet Tahini

“Ik ben dol op dit recept omdat het uitgebalanceerd, vullend is en me urenlange energie geeft”, legt plantaardige voedingsdeskundige en My New Roots-blogger Sarah Britton haar recept uit, dat een heerlijke mengeling van smaken en voedingsstoffen oplevert. “Het zuurdesembrood zit vol met vezels en complexe koolhydraten uit gefermenteerde volle granen, dus het is gemakkelijk te verteren en te assimileren”, legt ze uit. “De avocado en tahin zorgen voor vet, waardoor ik me tevreden voel, en de alles-bagel-kruidenmix is ​​knapperig, lekker en lekker!”

Ingrediënten: 2 stuks geroosterd volkoren zuurdesembrood, 1 rijpe avocado, in schijfjes gesneden citroen, 2 el tahin van rode biet (tahin gemengd met geroosterde bieten / een beetje bietensap), 1 el Everything Bagel Spice (zelfgemaakt of in de winkel gekocht)

Hartig Veganistisch Ontbijt Toast

Hartig, smaakvol en vullend zijn de drie woorden die Koya Webb, holistische gezondheidscoach van beroemdheden en auteur van Let Your Fears Make You Fierce: How to Turn Common Obstacles into Seeds for Growth, gebruikt om haar weelderige toast te beschrijven. “De paddenstoelen smaken naar spek, dus het is geweldig voor mensen die gezonder, plantaardig willen eten of gewoon willen bezuinigen op varkensvlees, maar toch die stevige, zuidelijke ontbijtsmaak willen.”

Ingrediënten: 2 sneetjes brood naar keuze (glutenvrij), 10 ons champignons, in plakjes gesneden 1 kleine rijpe avocado, 1/2 kopje druiventomaten, 1/4 kopje Braggs Liquid Aminos 1 limoen, 1 eetlepel verse koriander, 1 theelepel van alles bagel kruiden